leendemicaela

Alla inlägg den 15 juli 2014

Av Micaela - 15 juli 2014 21:03

Är trött ju. Jättetrött. Har sminkat av mig mascaran och i samband med det flöt all ork ner i avlopssystemet så det blir inte nåt löppass ikväll, finns liksom inte ben till det. Och apropå löppass. Igår skulle jag springa till stan och tillbaka hade jag bestämt, vi pratar ungefär 1 mil t.o.r, lite drygt. Och det som inte får hända händer såklart. Efter 5 km blir jag alltså bnödig. Rejält. Befann mig då mitt på stan. Sprang hem så fort jag bara kunde och har väl aldrig tidigare känt sådan lycka över att komma hem.

Nä nu ska jag äta marabou och kolla på kanal 1. Och måla naglarna. Och packa gymväskan till imorgon.

Såhär kan det gå när man går hem och loggar ut på riktigt.. före och efter litegrann

Av Micaela - 15 juli 2014 19:48

Tisdagar är långa dagar för medelklassen. Jobbar 7:30-18:00 på tisdagarna och det är ju väldans länge! För att klara jobbdagen tog jag en lite längre lunch, gick ner på stan och köpte underkläder för 309 riksdaler. Köpte även med mig en påse Turkisk Peppar och la brevid mig på skrivbordet. Sedan satt jag där och kontrollerade fakturor och åt turkisk peppar tills munnen blödde och gasbildningarna i magen blev ohållbara. Lyssnar ju på NRJ:s Hissar och Dissar hela dagarna där Roger, Titti och Ola risar och rosar vad som faller de in. Grejen är att dessa ljudsnuttar på cirka 7-8 minuter sparas på deras hemsida och det är alltså där jag klickar omkring. Har lyssnat mig bakåt i tiden och är nu ungefär i mitten av april. Och det som slår mig är att jag skulle vilja vara med där i studion och dissa saker!

Jag skulle dissa 3 saker direkt!
1. Motvind. Och medvind. Att cykla i total motvind är ju bland det värsta som finns. Ring mig den dagen det är mysigt att cykla i motvind! Och medvind. Herregud har du någonsin försökt äta glass i medvind med utsläppt hår? Mötte en tant påväg hem från jobbet idag, jag kom cyklande i motvind och hon kom gående i medvind såklart. Problemet för henne var att hon rökte. Eller försökte iaf. Hennes hår stod rakt fram och topparna var lätt sotskadade av cigarettelden och jag kände bara, ska vi byta? Vi vänder bägge två så du kan röka och jag kan cykla?

2. Flugor. Flugor flugor flugor. Jag hatar dem! Grejen är att Mälar Energi, alltså vårt lokala energiutvinningsbolag (typ??) Har skrivit ett avtal med Irland som innebär att vi köper deras avfall eftersom de helt enkelt inte har tillräckligt med plats på sin lilla ö i havet. Så då fraktar vi hit skiten till Västerås istället, vilket dels medför en lätt skabbig odör när vinden ligger på och dels att vår stad invaderas av flugor. Flugor som är sopslöa, som kryper på en och vägrar flyga iväg när man viftar efter dem. Detta är så sjukt äckligt och störande och bara wäää!

3. Överaskningar. Alltså inte fina surprisepresenter från eventuell partner eller en surpriseweekend på dendär japanska spaanläggningen i Stockholm. Jag menar överrumplad. Hatar det! Idag när jag sitter i min egna lilla värld på kontoret, knaprar på turkisk peppar och sorterar papper, smygövar på att vissla osv. Så kliver en klasskompis från min gamla klass in på mitt rum! Alltså helt från ingenstans kommer han där och han blev i och för sig nästan lika överrumplad men han lyckades finna sig i situationen ganska snabbt ändå. Till saken hör att kontoret är semesterstängt och det var endast jag och en annan där idag. Men där kom alltså han och skulle städa, han sommarjobbar som fastighetsskötare och städar alltså kontoret där jag jobbar på somrarna. Det jobbiga med dethär var absolut inte han, det var jättetrevligt att prata med honom om vad han skulle göra nu efter skolan osv men det jobbiga var ju själva momentet när någon plötsligt står framför mig och ba HEJ. In my face liksom. Var verkligen inte beredd o h jag hatar att bli så ställd och ja, överrumplad är det rätta ordet. Jag finner mig liksom inte i situationen utan börjar typ prata osammanhängande samtidigt som jag rodnar kraftigt. Usch.

Här är jag förresten, påväg till själva jobbet imorse. Och ja, jag tog en selfie på cykeln. Kalla mig överdriven eller skicklig.. välj själv


Ovido - Quiz & Flashcards