leendemicaela

Alla inlägg under april 2014

Av Micaela - 21 april 2014 17:27

Och snart har jag rott mitt sista påsklov i hamn. Imorgon är det dags för skola igen och för mig är det nog lika bra. Av mina tre gymnasieår återstår drygt en månad och bara det är väl ganska galet.

Lovet har varit underbart. Jag har ätit, sovit, solat, kollat på tv, gjort små ärenden och bara umgåtts med familjisarna. Hur skönt som helst. Det sista för balen är bärgat, imorgon ska jag frivilligt sätta mig i en stol klockan fyra och låta okänd människa plocka mina ögonbryn. Är dock lite rädd för just balen. Är fortfarande en fjunis när det gäller klackar. Vi får väl se hur det slutar.
Har en skolvecka framför mig innan det är dags för stadshotellet och den veckan ska vara fokuserad på school work. Viktigt.

Har i alla fall legat ute hela dan idag och hela dan igår på solterassen. Har ju en dröm om bruna axlar...

Av Micaela - 18 april 2014 19:49

Har kraschlandat med huvudet före i sängen, är trött som en hel pensionär. Var ju lite taskigt väder idag så när frisyren var som rufsigast här imorse ringde jobbet och behövde förstärkning. Så jag har serverat pannkakor och sopat golv mest hela dagen. Fick lära mig serveringen, entrékassan och fikakassan bland annat. Roligt! Men nu jag trött. Blir let's dance och popcorn i soffan ikväll skulle jag tro. Enklast så.

Av Micaela - 17 april 2014 16:46

Hej igen! Var ju iväg på en kryssning i måndags/tisdags vilket blev ett fint minne.

Måndagen bestod mest av sista minuten fix, en mellanlandning i fröken Hellmans soffa på Rönnby och en långsam busstur till frihamnen. Drack äckligt buffévin och kollade på strandkåkar i skärgården medan båtmotorerna brummade iväg mot Åbo (turku). Såg ett och annat härligt hus kan jag lova!

Lite mascaramålning och lite taxfreeshopping senare så var tjejerna i hytt 8436 redo för en helkväll. Blev en trevlig helkväll med dans, skratt och djupa diskussioner som resulterade i att lamporna inte släcktes förren omkring 6 på morgonen. Sov på en soffa i några timmar innan det var dags för dusch, morgonpromenad ute på däck och världens dyraste tacolunch. Lite grym karaoke och varsin Tequila-shot senare var jag och Josefin nästan gladast på hela båten!

En ganska rolig grej egentligen, att samla alla studenter från några städer och stänga in dem på en båt med giraffer på fören. Fast som Josefin sa, vi hade lika gärna kunnat vara kvar i hamnen. Så hade man haft täckning på mobilen och sluppit sjögången dagen efter...

Av Micaela - 12 april 2014 16:49

Åh idag fyller mamma år! Grattis till henne. Fina fina mamma.

Och idag är första dagen på typ hur länge som helst som jag vaknade utan planer och måsten! Hur lyxigt? Har rensat garderoben, bäddat rent i sängen och såklart fikat födelsedagsfika. Dessutom rullar ena sm-finalen efter den andra i tvrutan. Så det är innebandy på tvn och tomt på schemat. Skönt!!

Mammas födelsedag firar vi med en helkroppsselfie på mig, logiskt.

Av Micaela - 11 april 2014 18:24

Jag har ljugit för er! Haha
Igår skrev jag att det hade varit en lugn dag. Men det var inte alls lugnt igår.
I själva verket städades hela huset, mat handlades, alla kläder tvättades och "födelsedagspresent" till mor inhandlades och dukades upp. Jag ville ha huset i toppform idag när dem skulle komma hem.
Och om det där med "födelsedagspresent", jag köpte en ny bordsduk, tallriksunderlägg, en ljuslykta och tulpaner för att vårduka köksbordet, genomgående ljusrosa givetvis. Mamma fyller ju år imorgon!

Till råga på allt så behagade vår fyrbenta familjemedlem Nova klämma ur sig en spya mitt i stöket. Det var bara att städa undan och koka ris till stackaren. Tror inte vi började med vår egen mat förren efter åtta.

Så anledningen till att jag lurades var för att mamma (som kikar in här då och då) inte skulle veta något innan de kom hem. Det var ju en liten surprise!

Nu är de hemma i alla fall. Och det är jag glad för. Jag har saknat mina vuxisar!


Av Micaela - 11 april 2014 07:13

Idag var det den sista morgonen som vi vaknade upp föräldralösa. Mami och Nicke är på flygplatsen i Alicante och väntar nog i just detta nu på att få boarda planet som ska ta dem hem. Och jag ska åka till skolan och träna på morgonen och på min håltimme mellan träningen och matten ska jag hinna till tandregleringen för kontroll och dessutom hämta självaste föräldrarna.
Ska bli skönt att få hem dem igen. Det har ändå varit lite att hålla koll på här i hemmet, såsom soptunnor, diskmaskiner, post och vattenpåfyllning till hund exempelvis.

Men det är klart. Nova har ju suttit som en liten ängel på min vänstra axel och stöttat mig, det har hon!

Av Micaela - 10 april 2014 21:18

Vilken slapp dag. Började visserligen med att skriva ett PM på morgontimmarna. Satt i nästan tre timmar och skrev för hand. Tror det gick bra detdär.

Slutade i alla fall efter lunch och sedan dess har jag skrivit ut en viktig lapp, gymmat med Josefin och lagat middag med bror. Nu ligger jag i sängen med lite dumle och lite hund som sällskap och kollar på Berg och Meltzer i USA.
Toktorsdag

Ovido - Quiz & Flashcards